Over ons

OpenAED is een initiatief dat is ontstaan in april 2023. Het doel van OpenAED is om een zo volledig mogelijk overzicht te geven van alle AEDs in Nederland. Dit overzicht is beschikbaar via de website en API van OpenAED.

OpenAED is een non-profitorganisatie en is volledig afhankelijk van vrijwilligers. De website en API van OpenAED zijn gratis te gebruiken.

OpenAED is een open-sourceproject en de broncode is beschikbaar op GitHub. Iedereen is welkom om bij te dragen.

OpenStreetMap

OpenAED maakt gebruik van de data van OpenStreetMap voor de locaties van en informatie over AEDs. OpenStreetMap is een open-sourceproject dat wordt onderhouden door vrijwilligers. Wil je bijdragen aan OpenAED? Voeg AEDs toe aan OpenStreetMap en ze zullen automatisch de volgende dag zichtbaar worden op de kaart van OpenAED.
Lees meer in de beginnershandleiding van OpenStreetMap.

Roadmap

april 2023

Begonnen met OpenAED

maart 2024

Nieuwe website

nu

Focus op in kaart brengen AEDs

toekomst

  • Zelf plaatsen en beheren AEDs
  • Release AED-managementsoftware

Toekomst

OpenAED heeft de ambitie om in de toekomst zélf AEDs te financieren, plaatsen, en beheren. Daarnaast zijn we bezig met het ontwikkelen van AED-managementsoftware.

Contact

Voor vragen, opmerkingen of suggesties kunt u contact opnemen met OpenAED. Dit kan door een e-mail te sturen naar info@openaed.nl.

API-gebruik

Voor het gebruik van de OpenAED API is een API-sleutel nodig. Deze kan aangevraagd worden door een e-mail te sturen naar api@openaed.nl